Morning!

Skön skön skön!



nu måste jag rusa till skolan.
Ha en skön dag!

Flugor dras till skit.

Hej gott folk.

Här sitter jag svettig som en...jag vet inte vad. Huh! Jag har listat ut en liten sak. Nu har jag tränat fem dagar i sträck och det känns super. Är så stolt över mig själv, men juxet är bara en liten sak. Det är nämligen så att jag har kommit på att detta är en flykt ifrån studierna. haha smartie! trodde jag! Men ha, jag kom på mig själv idag! Mig lurar jag inte!

Nåväl, det känns hur som helst väldigt friskus att ha tränat så här pass mycket. Skönt. Yoga, pilates, body pump, body combat och lite joggning på det! Men nu blir det hem till Malmö och då blir det nog allt annat än friskusliv! Valborg att vänta på torsdag också blir det förhoppningsvis lite mera festligeter under helgen! Trevlaans! Och där någonstans ska jag även få plats med tentaplugg för nu är det dags nästa vecka igen! suck.


Här är en mysig liten koskit-fluga som surrar omkring här inne. Ni vet en sån som bara flyger omkring på sommaren och retar en genom att surra en i öronen och sånt. En sån fluga som folk brukar springa omkring och jaga med flugsmälla i högsta hugg. Men bara eftersom det är den första flugan (som jag märkt av) här inne för i år så låter jag honom sitta på min axel och mysa och gosa med min svett. I'm so kind! 

haha örk. 

Nu blir det till att hoppa In i duschen, äta middag, plugga och sen...skratta INTE....våga inte håna mig...men....sen blir det Andra Avenyn. haha wiie!!! Mysigt!

Hoppas ni har en skön kväll!
Imorgon intar jag hemmaplan för ett par dar! Mot Malmöööööe! =D

Dagens må-bra: Koskit-flugor= sommar




Vad är det för en dag???

Är det en vanlig dag?

NEJ, det är ingen vanlig dag för det är Bibliotekarie-Linas FÖDELSEDAG! HURRA HURRA HURRA!



Stort grattis till käraste Lina på hennes 21-årsdag idag. Önskar dig en fin och härlig dag med solsken och varma vindar. 
Hurra för dig min söta fina vän.

Lambada!



Sunday

Igår var en mycket trevlig kväll och jag vaknade lagom seg vid fjortontiden. Bilder från the evening finns i föregående inlägg. Tack tjejer för en lyckad fest. =)

Jag har mest segat idag, men var på pilates nu ikväll och tog mig en liten promenad på vägen hem. Fick med mig lite blomsterkompisar hem. Mysigt!

 

Det var så otroligt mysigt väder ikväll. Ingen sol alls faktiskt, men ändå så himla varmt och härligt och det luktade sommar i luften så att man bara ville hoppa omkring och klättra i träd eller rulla sig i gräset. mys mys mys!

Tänker på stackars Frida och company som sitter inne med sin allergi och nyser. Fy så orättvist.

Dagens må-bra: Blomsterkompisar

Hoppas ni haft en trevlans helg!
God afton!

Sommarpartaj






Summer is magic

Hejs!

Idag har jag suttit på "balkongen" och gassat lite, samt försökt plugga men den där rara lilla orkestern var igång och repade idag igen haha. Var även duktig och var på yoga imorse och det känns kanon. Solen sitter där sen ska och nu ska jag hoppa in i duschen och göra mig i ordning för grillningen och sommarfesten ikväll!

Dagens må-bra: Fest med sommartema

Underbara väder!

Promenixade in till stan idag för att ordna lite prylar inför Emilia och hennes kompisars fest imorgon. Temat är SOMMAR och jag känner mig så sjukt laddad. Ska bli hemskt trevligt!! Vädret gör ju inte saken värre precis. Idag hade jag endast på mig kortärmad tröja hela dagen och det hanns med en mysig liten fika på Café Berget. Där är så otroligt mysigt. Det påminner lite om Lilla Kafferosteriet i Malmö med sitt gamla hus och antika möbler. Urmysigt! Men självklart satt vi på uteserveringen! SÅ härligt!




Nu har jag precis ätit middag och det börjar dra ihop sig för studietid. Lite komiskt bara att det precis satte sig en hel ORSKESTER(???) utanför vårt hus och började REPA. Hahah, gud det händer verkligen allt möjligt här omkring.  
Haha alltså det är ju bara sånt som händer på film?? När man precis har satt sig ner för att studera också börjar en orkster spela och ha sig utanför ens fönster hahaha vad är det här?? Dolda kameran? =D Men sånt e kul. Får nog dock dra mig till ett studierum här i trappan om jag ska få något gjort

En sak som är lite retsam är när man tagit sig hela vägen in till staden för att uträtta lite ärenden. När man sen står där i affären och har handlat färdigt så tänker man efter länge och väl för att komma fram till att man har fått med allt som behövdes (jag glömmer alltid skriva listor). Det kluriga är bara att alltid när man kommer hem innanför dörren så inser man att man har glömt att handla det viktigaste och det som man verkligen verkligen skulle köpa. Jag förstår att ni blir nyfikna på vad jag har glömt att handla idag nu, men det var bara något så oglammigt som en ansiktstvätt. Får väl dra på mig dojjorna och springelinga till Hemköp ikväll kanske.

Hoppas ni får en underbar helg och att solen kommer att skina på era små rara ansikten!
Goddagens!


Snooze, den nya folksjukdomen?

Haha.

Med tanke på att jag stängde ögonen kl 2 i natt och klockan ringde 06.30 så tog jag ett beslut i morse. Jag menar visst, yoga är bra både för kropp och själ osv, men har man sovit i 4 timmar så är det minsann hälsosammare med sömn. HA.
en annan dag får det bli morgonyoga.

Men på tal om sömn så hade jag ju kanske inte behövt sova till nu för en stund sedan? Men det är ju så sköööönt! Finns inget bättre än att vakna upp på morgonen, inse att man kan sova lite, le ett stort fint leende och sedan vända på kudden och somna om. Men att jag har börjat snooza i timmar känns oroväckande. I morse när telefonen började ringa och ha sig (alarmet) så vaknade jag förskräckt, tog tag i den lilla rosa nallen och förde den mot örat. Fick fram ett litet trött  "Hallååå" med den hesa morgonrösten, men var där någon som svarade i andra änden? NÄE?

Haha, hur yr kan man bli?

Nu blir det en liten promenix in till stan, har lite ärenden att ordna med.



Ha en helt fantastisk dag i solen.

Dagens må-bra: SÖMN

Volleyboll och Grillning

Här på Colonia där vi bor finns en volleybollplan. Idag invigdes denna tillsammans med massa andra glada studenter. Solen sken, på grillen låg massa gott och det var allmänt trevligt och bara vara i den härliga aprilsolen.
Våren är här för att stanna! 

 


Imorgon åker Martin till Oslo vid sjutiden och jag tänkte försöka vara duktig och gå upp med honom och tuppen för att dra mig på yogapasset som börjar 07.30. Håll tumarna för mig att jag drar mig upp ur sängen detta på tok för tidiga klockslag. 
 
Hoppas ni sover gott för DET ska jag minsann göra nu.

Dagens må-bra: Grillkväll

tjing.


Plugg i det gröna

Så här kan en studiedag i Linköping se ut. Haha, fast det kan ju diskuteras hur mycket studtid det blev av det hela. Men visst är det underbart när solen skiner! ååååh!


  

Tea time?

Ja, "denna dagen ett liv" brukar man ju säga, eller åtminstone jag och Farbror Melker.

Efter att jag snafsat (kan man ens säga så? äckligt låter det iaf) i mig osten och framkallat lite magknip och ångest lade jag mig till rätta med stora konstboken och en stor kopp underbart nybryggt te. Härligt tänkte jag! Jag hann slå upp en sida och sträcka mig efter tekoppen innan jag fick ett litet ryck i armen och en liten impuls att göra vardagen lite mer spännande. Jomen visst! Tekoppen som nyss befunnit sig i min hand hoppade glatt ner på mattan tillsammans med sitt brännheta innehåll och lade sig som en fin liten swimmingpool på det nystädade golvet, mattan, rummet. Som ketchup på moset, pricken över i eller vilket ni själv föredrar hade jag hunnit lägga i en och annan kär liten tesked honung i teet också. Fint ska det va! Klistrar ju extra mysigt på golvet, vilken tur att jag hann tillföra denna ingrediens! HA!

I sådana här lägen finns det inte mycket att göra. Ta ett djupt andetag, sluta ögonen och fullkomligt skrika ut orden "JABBA-DABBA-DOOOOO" som Fred Flinta hade gjort.

Med risk för att bli för tjatig vill jag bara tillägga att när jag torkat upp efter denna lilla incident och är på väg att hälla upp en ny mysig kopp te. Vad gör jag då? Jo då häller jag det fina kokande vattnet över min sårbara lilla hand och hela diskbänken istället! hahah
HALLELUHJA!

suck.

Har nyss varit på spinningpass med Martin och Emilia. Det var nog det svettigaste på länge och dessutom ska det tilläggas att jag verkligen inte tycker om att cykla. Phew! Men har man varit sådär duktig så är man värd ännu mer vardagslyx, speciellt en dag som denna. Ohdelady, Ben & Jerry's i all ära!




Nu är frågan! Vågar man koka mer te idag? haha
Fast ärligt, vad finns kvar att hända liksom? Är beredd på allt. Det skulle vara om jag fick för mig att ösa tevattnet på väggarna eller duscha med det kanske? SÅ roligt känner jag inte för o ha ikväll. Är tillräckligt mätt på att städa idag och på att äta både ost, glass, ahlgrensbilar, torra kanelbullar och lite ditt och datt....

Tvi, för mycket vardagslyx är inte OKEJ! Då försvinner liksom hela lyxkänslan, då blir det mer vardagskräng och det känns inte lika gott. Haha, fast man är väl inte den som e den. Min far till exempel, han käkar ett glasspaket om dagen och ändå säger han att han bara blir snyggare och vackrare för varje dag som går. Det ni!

Jag får avsluta med ett litet klipp med underbara Saltkråkan och Farbror Melker.



Dagens må-bra: Astrid Lindgren filmer

Hej på er.

Vardagslyx

Putsat fönstrena, dammat, diskat, tvättat och dammsugit... = Belöningsdax!

Dagens må-bra: OST


Får=Vår

Lördagskvällen avslutades med en liten tjejkväll här hemma med Emilia och Linea på besök. Utgången byttes ut mot BK och sedan efterfest hos GRANNEN (ni vet han jag klagat på som spelat musik osv) hahaha!

Vi kom tillbaka här i lägenheten efter att tagit en tur i stan på natten och självfallet spelades det skyhög musik som vanligt inne hos honom. Emilia knackade på hans dörr och vi bjöd in oss själva. Det roliga är haha! I tidigare inlägg så skrev ju jag om att han måste ha haft Dj-drömmar eller liknande eftersom han alltid spelar så j*kla hög musik osv. OCH gott folk...hahaha vad möts jag av när jag kliver in i hans lya? Ett FETT stort DJ-bord och helt GAAAAALET stora högtalare (så stora att han anävnder dem som KÖKSSOFFA) hahah! =D Och hans första kommentar till mig är: "Alltså ni måste hata mig!!" =D HAHA






Och alltså...haha min outfit tog nog priset denna kväll. hmmm läderbögsmössa(?), dunjacka och sen helt bara ben! haha det var iaf skojsi och jag ser fram emot helgens bravader då de vankas sommarfest hos dessa tjejer! 
Hoppas bara solen kan ta sig fram igen. Nu har det varit molnigt och kallt här i två dar! Huuuuh!

Dagens må-bra: Vet ni vad!!! De har tagit ut FÅÅÅÅREN hihihi VÅRTECKEN!



tjing!


Bilder från Elinpiaden

I lördags var det dags för ännu ett studentpåhitt här i Linköping! Elinpiaden. En tävling där massa galna, fulla, utklädda studenter tävlar i olika tävlingar. Jag och Emilia var självklart där med picknickfilten och kameran i högsta hugg. Kan ni gissa vilka Martin och hans kompisar föreställde? De var utklädda till...en indian, en cowboy, en polis och en läderbög! Sjukt skojig dag som avslutade i fest med Emilia och Linea på kvällen.





Haha Daniel med sin knallpicka!


Hinderbana.


Emilia och en terrorist.


Haha, "jag vet jag ska klä ut mig till KO"(????) hahah.


Vissa hade satsat mer än andra. =D


Jag och Linea!


Daniel med mustachen på sned och moi.


Fille på klätterväggen.

Christian.



Oj, nej nu måste jag rusa...skulle träffa Emilia på biblioteket kl 11!!! Får lägga upp fler bilder från kvällen sen.

Visst ja tentan btw.... kan ha gått!!! håller tummarna =)

Ha det bäst idag!
tjing!

Another friday night...

Todelou denna afton!

Jag sitter här och är lite butter. Alla i hela huset verkar ha fest ikväll och Martin och hans polare är dessutom på Toga-fest borta på skolan. Hör hur de sitter och sjunger snapsvisor och har skoj ända hit. Jag vill också!

Istället har jag suttit på "balkongen" (om man öppnar båda fönstrena och blundar så kan man nästan ta det för att vara en balkong) och pluggat lite och bakat kanelbullar som jag misslyckades totalt med. Jag hatar sånt. Kämpat i en timme typ också blir det pannkaka istället för bullar. Ska det va så, va va va? De blev brända och torra men jag har ändå lyckats få i mig 5 st...haha jag inte förstå??? FEM??? Observera att jag tog ut de ur ugnen för only a few minutes ago! wooopsie!

Nååja, vad är väl en bal på slottet?



Dagens må-bra: Ja inte tänker jag skriva kanelbullar iaf, pyttsan! Ni får nöja er med det jag skrev innan idag! =)

Grannen kör fortfarande dunka dunka...börjar bli lite orolig för min sömn så här inför tentan! Fast 50-cent kanske har samma effekt som byssan lull om man bara ger det en chans?
"Byssan lull koka kiiiittelen full, det kommer tre vandringsmän på vääääägen...lalala!" 
Lönt att de alltid ska krångla till texterna i barnvisor? Vad är det för fel på att sjunga typ:
"Sooooov ungj*vel sooooov mitt lilla baaaaarn tralala" 

Neee om man skulle gå och leta upp något som kan fungera som öronproppar. Sen får jag nog spika fast sängen också så att den inte hoppar omkring och möjligtvis plocka ner tavlorna så de inte trillar ner.

Jisses, jag börjar nog bli gammal, låt ungdomarna roa sig för sjutton!
Men vem F*N lägger en tenta på en lördagmorgon???

Adjöken.

Vad sökte ni för något?

Påsken kom och påsken gick och sen har det visst gått en massa dagar också! Påsken var iaf mysig och bjöd på god mat, en visit i Malmö, konstrunda på Österlen och lite ditt och datt!



Var det bara jag som fick ångest i sista sekund i onsdags strax innan tolvslaget? men äh! hörrni, nu tänker vi inte mer på det! Kom ihåg att solen skiner och allting kommer bli kanonbra för oass alla i slutändan! Eller hur?? Snälla håll med!

Solen skiner och det är vår i luften. Varje dag man tittar ut genom fönstret har det kommit lite fler små gulliga nyfödda gröna löv på träden. Underbart.

Imorgon, lördag, klockan 08.00 ska jag befinna mig i tentasalen och skriva så att pennan glöder (man kan ju hoppas att den kommer göra det). Jag vet inte riktigt vad det är med mig, men jag tar inte det här seriöst. Haha, har suttit nu i flera dagar, öppnat boken, stängt den och tänkt: Äh, det är väl inte hela världen om det går kass. Haha, jag vet inte om jag ska kalla det skön inställning eller idioti, men idag måste jag åtminstone försöka få ett liiitet grepp om vad som kan tänkas komma på tentan imorgon. haha jaja!

Dock är det inte sådär superlätt att fokusera på gamla barockslott från 1600-talet när grannen har disco dygnet runt haha. Just nu spelas "CONGA" ur hans högtalare och jag kan inte låta bli att hoppa omkring och studsa lite i smyg istället för att fördjupa mig i bokfanskapet. =) Solen skiner! Ah!

oooh nu spelar han Blondie!!!!! 

Nä, lite kanelbullsbakning och sen picknickfilten och plugg ute på gräset!!  Kanske kan funka?

Ha en underbar fredag!

Dagens må-bra: Picknickfilt

Gud...alltså vår granne måste ju ha Dj-drömmar eller nåt! Party party!
Tjingeling!

Sverige

Då var man efter en riktigt dryyyyyg flygresa, lång väntetid under natten i Stockholmsstad och slutligen efter en tågresa tillbaka i Linköping, Sweden. Jag och Lina har haft en kanonbra resa, med mycket skratt och härliga stunder! Tack för gott resesällskap min vän! 

En mindre kul grej som hände under slutet av resan var att jag på något obegripligt sätt fick virus på mina två minneskort från någon kär dator i Thailand. Detta innebär att ALLA mina foton och filmer från resan är förevigt borta. Tack för den liksom! Så himla himla tråkigt så det finns inte. Men som mor min sa, så är ju huvudsaken att vi haft det bra och att vi klarade oss hela och relativt rena hem från detta land. Men åh...vilken förlust det är ändå!

Igår sov jag hela långa dagen och idag har jag bara varit en sväng i staden och inhandlat lite påskpynt och sånt trams. 
Tada!

 
 


Varför händer sånt här alltid mig?


Över helgen blir det en visit i Malmöstad hos lilla familjen (minus bror=( ) med påskfirande och sen nästa vecka väntar omtenta (ja jag var ju busig nog och drog till Thailand när tentan ägde rum förra månaden)! Exakt när och om jag kommer plugga till denna får dock för närvarande bli ett litet frågetecken. OCH jag vägrar få ångest för det, sådeså!  

Nu till något helt annat. Idag ska vi äta bakad potatis med skagenröra och brieost-baguetter! Hurra för det! Jag och Lina har nämligen längtat efter detta i två veckor nu så jag tänkte att man fick lyxa till det så här innan ägghelgen. ;)

Dagens må-bra: Bakad potatis med skagenröra!

Lambada!

Lipe

Vara senaste dagar i bilder...


Gott om hundar och katter finns har minsann... och de verkar ta for sig av allt det goda de med! haha!

Drar man pa snorkeln och simmar ut en bit i vattnet kan man halsa pa Nemo och hans vanner!

Sanden ar perfekt for andamal som dessa! =)

Lina godkanner bucketsen har pa Koh Lipe.

Lina godkanner stranden...

...eller ja...skulle nog kalla den mer an godkand eller vad sager ni? ;)

Det enda storiga just nu ar att jag skadat min storta och har ont sa in i H. Inte skoj alls... men det ar val ocksa det enda jag har o klaga pa har! Haller tummen att den kryar pa sig.

Hoppas ni har det fint dar hemma! Saknar er allt en smula nu.

Nu ska vi snart bege oss till var kackerlacks-invaderade bungalow...iiih! Ha det gott!
Kram!

Dagens ma-bra: ja det far nog bli... Lipe =) 


RSS 2.0