Phi Phi - Lanta - Lipe

Lite update!
Vi har hunnit lamna Phi Phi, varit pa Koh Lanta i nagra dagar och befinner oss fran och med idag pa koh Lipe!

Dagarna pa Phi Phi blev val inte riktigt som vi hade tankt oss eftersom jag var sa himla gullig och blev sjuk med feber och sant trevlans, men sant e livet ibland. Jag tvingade iaf med mig ut pa en snorkelutflykt, vilket var mysigt. Vi besokte bland annat Maya Bay (stranden fran the beach filmen), Bamboo Island och Monkey beach. Utflykten avslutades med en solnedgang pa havet som longtailforaren korde som en galning runt berget for att vi skulle hinna se haha. Trots brist pa partajkvallar sa ar vi ju nojda med var vistelse pa Phi Phi. Lina har ju iaf upptackt att hon hade missat en hel del sist hon var dar haha! "Jahaaa, men detta har de nog byggt till sen vi var har (I HOSTAS?????)", utbrister Lina nar vi gick lite utanfor stan. Men efter att ha gatt vidare pa samma gata i en kvart och sett massa mysiga hus och barer sa fick hon svalja sin kommentar haha! Pa lordagen tog vi oss med bat vidare till Koh Lanta.



Koh Lanta var ett stalle jag haft manga manga negativa fordomar om, baserade pa bekantas och medias info, men jag blev mycket positivt overraskad maste jag saga. Nu ar ju vi iof har under slutsasongen, men det var sa himla lugnt och harligt och vi bodde for vars 150 bath natten i en mysig liten bungalow nara stranden. Har hann vi aven med lite buckets och diverse spritintag pa en mycket mysig bar nere vid stranden. Sa himla mysigt! Andra dagen pa Lanta var vi allmant sega och degade och hade oss bara i vara private sun chairs on the beach! Wiiiie!




Nu ar vi har pa fina Koh Lipe, men guuuuh vad sur jag ar pa att de ska halla pa och bygga sa j*kla mycket. Sedan jag var har forra aret sa ar det saaaa mycket som har forandrats. VARFOR bygga ett fett hotell med pool och skit pa en sadan har fin o??? Och allt har blivit sa hiiimla dyrt dessutom! Huh! Men men, stranden ar iaf sig lik an sa lange sa vi har forhoppningsvis ett par skona dagar att vanta har! wiie! sol och bad och chill chill i dill!

Hoppas att ni ocksa far en skon vecka! ;)

Take care!
Karlek!

Dagens ma-bra: BUCKET haha

Thailand-update!

Lina och jag fick for oss att vi behovde en liten tripp till solen. Sa vi kopte en flygresa och nagon vecka senare kom lilla Lina upp till Linkoping. Darifran tog vi oss vidare till Arlanda. Har ser ni oss i Linkopings slaskvader vantandes on the bus!


Vi kom till Ao nang dar vi skulle spendera natten for att sedan ta oss vidare. En ganska jobbig natt med somnproblem som resulterade i att vi forsov oss REJALT. haha. Vi vaknade lite brutalt av att det knackade som f*n pa dorren och Lina satte sig trottsamt upp med de neongula oronpropparna utstaendes ur oronen och drog av sig sovmasken och fick fram nagot i stil med:
-Emelie e det pa varan dorr de knackar?
Jag fick inte fram mer an njeee...och typ tyst nu haha. MEN visst i helskotta var det pa var dorr det knackade och dar utanfor stod chaufforen till bussen som skulle ta oss till Phi Phi och hyresvarden hahaha....
-YOU Going to Phi Phi Island...bus is leaving NOW hurry hurry!!
hahahah
PANIK
jag tror det tog tre minuter senare sa satt vi snallt i bussen med allt varat bagage och det ar fortfarande ett under att vi inte glomde nagot viktigt. hahaha CRAZY! Men men, VI HANN och befinner oss nu pa Phi Phi 

Haha!!! =D

Haha trott och vilsen i hamnen pa Phi Phi!

Lite bad och sol har vi hunnit med!

Innan idag gick vi upp for en massa massa massa massa trappsteg till the viewpoint och mottes av finfin utsikt och har stannade vi aven och sag pa fin solnedgang. =)

Har uppe vid denna vy bodde aven varldens sotaste pojke.
 
En annan rolig sak ar att vi mott lite udda manniskor och varit med om lite udda situationer med dessa. haha. t.ex sa motte vi forst Stefan pa Arlandaexpressen. Han hade vunnit en resa till Venedig pa sin fore detta frus bekostnad via Oriflame. Stefan svor i varenda mening och tyckte det skulle bli sa J*KLA skont o komma ifran eftersom hans katt precis skulle borja lopa. hahah okej??.

Idag var vi med om nagot valdigt ovanligt som inte hander ofta pa restauranger hemma i Sverige haha. visserligen var det ett svenskt gammalt par som satt bredvis oss och det var pa grund av detta som diskussionen borjade. Gubben borjade tala om deras upplevelser i Thailand genom aren och berattade att den basta potatismosen i hela landet fanns pa just denna restaurang. Nar deras mat kom in insisterade han pa att vi skulle smaka hans potatismos varpa denna solbranda man stracker fram sin kniv med mos pa och vi duktigt smaskar i oss utav dennna... hahahah!
Vi gick tvart emot mammas rad om att inte ata mat av framlingar!!

JAPP, det beskriver val resan sa har langt... svett, sol, markliga typer haha och trevligt trevligt. Det enda negativa just nu ar att jag inte alls mar bra och har halsont och kanner mig febrig. Sa himla typiskt o bli sjuk nu, men men. That's life eller nat. Imorgon ska vi iaf pa utflykt runt oarna och snorkla lite och titta pa solnedgangen ute pa havet. =) Sa feber eller inte, men snokla ska jag!

Nej horrni...nu blev det allt en riktig upate har. Hoppas ni har det finemang in Sweden! Nu ska Lina och jag dra till vart hostel och knyta oss. Pussar och Kramar!

Dagens ma-bra: utsikt =)

www.laiiina.blogg.se

mot sooolen!

Japp nu bär det av!!

Bussen till Stockholm...tåget till Arlanda...flyget till Krabi...and so on...

Seee you!!    =D

Kärlek!

Sushi och resfeber

Hej alla beloved!

jag fullkomligt älskar sushi!!! e så gooooott!
här på en liten restaurang i linkan! 



Nu har min käraste lilla resekamrat infunnit sig här i Linköping och imorgon bär det av mot varmare breddgrader...waaah! ska försöka uppdatera lite under tiden så stay tuned och ha det hemskt trevligt här hemma i Sweden. Lova att våren är här för att stanna när jag och Lina kommer tillbaka! ;)

Kraaaaamar på er!!


vardagsfunderingar

solstrålar på himlen idag. (dock ingen snö som fotona visar)

----------------------------------------------------------------------------
En liten parantes bara:
Har ni sett en anka stå på tå förut?

     fniss!

------------------------------------------------------------------------------

Idag var det seminarie i skolan. Lite halvfjompigt. 

Buuuh, vi har ingen mat hemma. Eller mjo, men vi har typ det ena och inte det andra. Öppnade kylen och hittade typ 6 olika pålägg (olala!!!) men allt bröd är slut och därför känns pålägget inte lika lockande. Öppnade skafferiet och hittade müsli och massa olika flingor men känns inte särskilt gott att förtära utan varken mjölk eller yoggi. Suck. Ne grävde fram två fjuttiga puttefnask-ägg från kylen som ligger och guppar lite i det kokande vattnet nu. Vilken höjdarlunch!

Nu ska jag kränga mina pägg sen blir det plugghästkalas. =(

Sicka i-landsproblem.


"Ett skepp kommer lastat!"
"Vadå med?"                            10 poäng till den som gissar rätt på var detta kommer ifrån!
"Med PÄGG"


Pluggpaus

Huh! Pausar i pluggandet och sitter och smuttar på mitt nya te. Fick ju massa gott te av Sara,Lina och Carro i present och jag älskar allihop. te är så himla mysigt!

Idag har det inte hänt mycket annat än plugg och ikväll blir det lite träning. Så inte så mycket skoj o dela med mig av today. Men jag hoppas ni har en trevlig vecka. Solen har hälsat på här idag. Hoppas den är här för att stanna!



Snart är det Påsk. Jag är en sådan liten tönt som älskar traditioner då man får pynta osv. men påsken har halkat efter lite i några år och jag har skippat kyllingpyntet ganska länge nu. Men nu när man bor själv är det väl ändå dags o ta tag i det igen. Haha drog fram den gamla cernitleran och fimoleran härom veckan och knådade ihop den här lille ank-krabaten hahah jajaja jag vet att den ligger mycket högt på nördskalan. =D Men det gör jag med och nu ska lägenheten snart fyllas med påsk, så är det bara. Martin har tyvärr nada att säga till om på den här fronten!  


Sen har jag lite frigolitägg som jag också tänkte hinna med att dekorera vid något tillfälle tänkte jag. 

Men nehepps, nu är pausen minsann slut!

Dagens må-bra: Vårkänslor

tjingeling tjingeling!



 

Forever 21

Då var man 21 hela år!

Spenderade dagen med dessa två raringar med en mysig och efterlängtad fika på lilla kafferosteriet! Tack för myyysigt sällskap och gott kaffe!


Efter tre timmers tågresa kom jag hem till den här filuren i Linköping och en liten överraskning som han förberett! iih! :)


tack för alla fina presenter och allt uppvaktande!
Min egen present till mig själv kommer som en bonus på söndag!
MOT Thaaailando! ;)

födelsedagsfirande

Helgen har spenderats i kära Malmö för mitt 21 årsfirsande. Igår fick jag en härlig partykväll med kära tjejer, melodifestivalen, buckets och slutligen dans på Kulturbolaget. Jag hade skitkul!




 Haha, Lina fick sig en liten öldusch på dansgolvet! ;)

Detta är tredje året i rad jag firar födelsedan på KB och det har blivit lite tradition med solbrillor också haha!
Marcus var där och han var lika skojig och lullig som vanligt. Lii försvann med min cowboy-hatt efter en stund och kvar stod jag och Lina på dansgolvet, hoppandes och studsandes till tankarna på våran resa! wiie! ;) Tack för en trevlig evening!

Jag hade knappt hunnit in i REM-sömnen och alkoholhalten var knappast lämpad för bilkörning när min dörr öppnades vid 11 och in traskade mamma och pappa med frukost på sängen och massa mysiga fina paketer. iih!

Har firat min födelsedag med familjen idag, men fyller ju inte år förrän imorgon. Morgondagen ska spenderas i frisörsalongen, sedan blir det fika med underbaraste barndomsvännerna och sedan väntar tre timmars tågresa för att slutligen komma hem till Martin i Linköping och fira de fem minuterna som är kvar på the B-day med honom.

Woh. Idag har min farfar varit på kalas hos mig. Vi spelade lite bongotrummor och invigde mina nya tekoppar. Wihaa!



Dagens må-bra: PAKETER


Hallå-n och blåbär




Imorgon: Moooot Malmöööööö ("moooot sherwoodskooooog")

Nu: Film

Dagens må-bra: bär

History of art

Todelouho!

Om ni undrar vart jag håller hus om dagarna så sitter jag begraven (eller det är iaf tanken) med denna raring till bok. Har blivit mycket tid i biblioteket med Emilia de senaste dagarna och det är såå segt imellanåt. Eftersom jag är så himlans busig och åker iväg på semester i två veckor så bidrar ju det till att jag hamnar rätt så rejält efter i studierna, för med tanke på denna boks volym och tyngd så är det ingen god idé att medhava denna till beachen i Thailand hahah. 
Fast iof. trodde Emilia att den kunde vara bra att ha för att skrämma bort alla försäljare. 

-Melooooon, waaatheeer, coooola...capuncaaaap!!!

Haha, DOCK har jag övervägt att låta "History of art" stanna hemma i Linköping över resan! 
 
Lite töntinfo: porträttet på framsidan utav boken är målat utav Jan van Eyck och är troligtvis ett självportträtt. Jan van Eyck kom ifrån Brügge och var en mycket berömd och skicklig konstnär under den tidiga renässansen..... zzz haha!

JA! så här ligger det väl till nu i någon vecka. MEN, i helgen kommer jag ju hem till käraste Malmö och fyller hela 21 iiih va läskigt. Fast jag får väl lita på vad min farfar  sade till mig med lite nostalgisk röst häromdagen i telefon:
"Jaa Emelie, nu blir du 21 år"
"Uuusch ja", sa jag.
 Men då sa han:
 "Det är ju den bästa åldern. Omkring 25"

Jag tror jag har den sötaste farfadern i världen faktiskt och dessutom så har jag nog den ovigaste pojkvännen i hela universum! 
Det ni!
 


Dagens må-bra: Farfar

Födelsedagspresent!

Käraste vänner...

Jag har som ni säkert märkt inte varit lika aktiv under denna vecka, men det har en naturlig förklaring.

För den som inte memorerat så är det ju som så att jag fyller år nästa måndag. Jag kommer då att bli en tjej på 21 jordsnurr som inte söker några brevvänner men tycker om att umgås med sina vänner på fritiden... och så vidare...

Men när man fyller år så får man ju oftast lite födelsedagspresenter och jag vill ju såklart även passa på att vara lite extra snäll mot mig själv. Haha! Därför har jag nu köpt mig en riktigt fin och bra present.

Allting började häromdagen när jag satt och var lite allmänt vilsen i livet och fick för mig att jag banne mig skulle göra något lite crazy. Samtidigt var det kallt och grått utanför fönstret och jag kände mig blek och ful. Detta ledde till att jag skickade iväg ett litet galet sms till lite folk och frågade om de skulle hänga med till solen.

Haha! Nu kära vänner, två-tre dagar senare sitter jag här med en bokad och betald resa till Thailand i två hela trevliga veckor tillsammans med Carolina Svensson. Planet lyfter nästa söndag. Alldeles lagom dagen INNAN tentan moahaha!


Koh Lipe Mars-April 2008


Koh Chang - Treehouse Mars 2008

Så grattis i förskott till mig själv!
HAHA JADÅÅÅÅÅÅE!

Dagens må-bra: SEMESTER


sege

jag har minsann varit lite seg här...men det ordnar nog upp sig snart igen. Håller tummarna för en liten grej nu!!

Får bjuda på en älsklingslåt sålänge...



Hoppas ni har en skön helg!

The apple pie of my eye...

Minns ni att jag igår berättade att jag ska få ett uppdrag av Martin varje dag för att få lite fart på vardagen? Igår inledde jag en konversation med en främling och idag... ja dagens uppdrag kan ni se nedan i bilder, mihi:




GOODIE!

Imorgon kommer det att ske något annat oväntat!
Undrar vad han hittar på då!
Spännande! 

Ha en helt fenomenalt skön kväll nu, själv ska jag läsa i min favoritbok (det kan den ju drömma om att den är) "Women art and society"! Men med så här mycket äppelkaka i magen så blir det nog inte lika farligt som det hade kunnat vara på tom mage.

fniss 

Amelie Poulain

Idag vill jag tillägna detta inlägg och videoklipp till en nyfunnen vän som har sin käraste i ett annat land och som behöver lite extra flyt just nu. Dessutom vill jag berätta en sak som denna person sade till mig alldeles i början när vi jobbade ihop. Hon kanske inte kommer ihåg det själv men det här är en sak som har påverkat mig väldigt mycket och som jag ofta stannar upp och tänker på. Vi satt och läste tidningen under lunchen och jag frågade henne något i stil med vad hon tyckte om en väldigt känd profil som stått för ganska många skandaler i tv etc. Då svarar denna kloka människa att hon inte har någon åsikt om denne eftersom hon tycker att istället för att lägga energi på något hon inte gillar så fokuserar hon på det som berör henne. Jag tyckte detta var så himla fint och bra sagt att jag svalde den dumma kommentaren jag hade tänkt lägga på denna kända tv-profils olycka och vände blad i tidningen. För varför prata skit och se ner på folk som man inte tycker om när man kan fokusera på de man älskar och tycker är intressanta?

Jag håller tummarna och stöttar dig till tusen Samantha! 
(ps. jag har sett filmen nu)

Har ni inte sett Le Fabuleux destin d'Amelie Poulain så GÖR det. Den är helt fantastiskt underbar och nog en av de filmer som berört mig mest på något märkligt vis. Sen är ju musiken något helt fantastiskt i sig. Även om jag aldrig varit i Paris så får man en sådan mysig och mystisk känsla när man hör musiken att man bara vill tralla och skutta omkring och vara lycklig. iiih!

 

Dagens må bra: Le Fabuleux destin d'Amelie Poulain

HEJ!

Dagen gick.
Jag städade, diskade, gick till biblioteket och studerade. När klockan slog halv nio och det var dags att dra sig hem för att äta middag kom jag på det...

Attans! Jag hade ju mitt uppdrag som jag skulle utföra under dagen. Att inleda en konversation med en främling. Där satt jag med min 4 kilos konstvetarbok och andades ut över att jag äntligen skulle gå hem och klappa mig på axeln för att jag tagit mig igenom 20 sidors anteckningar. Mörkret utanför och skenet från de skarpa lysrören i taket, gjorde att jag kunde spegla mig i fönsterrutan. Jag såg minsann lite trött ut denna kväll. Biblioteket stängde klockan 21.00 och jag visste att om jag skulle utföra mitt uppdrag, var jag tvungen att hitta en främling och det skulle behöva ske här i biblioteket. Inte kunde jag väl vara helt ensam kvar? Jag svalde hårt och kikade fram genom den ena bokhyllan efter den andra. Mina steg ekade nästan i den stora bibliotekslokalen. Jag stannade, lyssnade men kunde inte höra ett pip. Det är alltid tyst i biblioteket, men denna kväll var det tyst som i graven. Kusligt tyst. Det gick kalla kårar längs ryggraden på mig...

MEN!

Plötsligt från ett hörn allra längst nere i biblioteket hördes ett litet litet knyst. Jag tvärstannade, mitt hjärta slog fortare men jag började genast smyga mig dit med små och tysta steg. DÄR, nere vid biologiavdelningen satt de. De var två stycken och vem de än var så visste jag att det var två FRÄMLINGAR. Min chans att utföra mitt ytterst seriösa och allvarliga uppdrag denna kväll i Mars år 2009. Jag gömde mig bakom en bok (en stor bok) och kikade sakta fram för att kunna urskilja de lite tydligare. Jag hörde de båda varelserna tala till varandra på ett språk som inte var likt mitt eget "lutti, cutti raj raj raj" (ungefär så).  Jag kom så nära att jag kunde se de och DE såg MIG. Aaah! Nu gällde det! Jag klev fram, svalde och sade: HEJ!

Varpå de två kära studerande indierna tittade upp mot mig. Sedan log de och svarade "hello hello"!  hahah!

Sådärja, för visst inleder man de flesta konversationerna med att hälsa?! Mihi, mission completed!  
Lite spänning i vardan!

Får se vad nästa uppdrag innebär, stay tuned! haha

Killevippen!

oh, Yes!

Vårt nya diskmedel luktar som spaavdelningen på ett thailändskt hotell! 



Idag är en fixardag! Martin har förberett en lista(?!) till mig idag där det står: Städa, plugga, handla, träna, diska, laga mat och slutligen ett litet uppdrag: Inled en konversation med en totally stranger. Haha, det är en liten idé som Martin har fått. Han ska ska ge mig ett uppdrag varje dag som jag ska utföra så att vardagen blir lite skojigare. Hm?

På hans egen to-do-lista står det endast: plugga
Fint fördelat där!

Nja jag får nog lägga över lite fler sysslor på honom. Frågan är bara hur jag ska utföra det där uppdraget. Ska man liksom köra en Carola och hoppa på första bästa ute på gatan och börja sjunga "Främling, vad döljer du för mig i dina mörka ögon?" eller ska man gå in på pressbyrån och fråga vad en MER kostar eller något i den stilen? Får väl se hur dramatiskt det kan bli. 

Dagens må-bra-ord: spa

tjingeling!



 

Håning

Det blev minsann lite shopping under mässan i helgen. Jovisst! Trots pengabrist så blev det lite grejer som följde med oss hem. Men helt seriöst, vem kan motstå de här underbart söta honungsburkarna?? =)
Uppenbarligen inte jag iaf. Sen att man var "tvungen" att köpa tre stycken (ja det blev en förkylningshonung också haha) kan man kanske diskutera.




Men jag har läst någonstans att honung ska vara bra. Typ om man käkar en burk eller två så blir man helt galet stark och kan klå upp massa onda typer så att de flyger i luften. Verkar helt sanslöst ju! Får prova om det stämmer någon dag. Attans att jag inte kan komma på var jag läste om detta tips!

När man ändå var igång så slank det  ner lite te i shoppingpåsen också. Sen att det råkade vara det dyraste (300 spänn för dessa kära små burkar) teet jag någonsin inhandlat kan vi ju också diskutera. mihi!
 


tjingeling!

I ett hus vid skogens slut...


Har blivit lite av min nya hobby att fotografera! Det är mysigt...och gratis. =D

Vad tycker ni om bloggens utseende? Det känns som om jag hittat rätt nu iaf.

Nu till en annan nyfunnen "hobby"... skolböckerna!

Dagens må-bra-ord: skogen

Katshing!

Such a lovely place...

Idag har jag inte gjort mycket alls.
Druckit te.
Tvättat.
Fjantat vid datorn.
Dessutom har jag chillat med en massa massa musik, så bara för det så bjuder jag på ännu en gåshudslåt idag.

Håll till godo...


Monday monday...

fantastico!


Varning för känsliga chokladälskare!

Helgen är slut och så även jag. Blir till att borsta tänderna en extra gång ikväll tror jag. Får nog göra det om jag ska bli av med alla tandtroll som antagligen bosatt sig i munnen under dessa dagar. Kika på bilderna nedan så förstår ni nog vad jag menar... ;)

Några av fotona från mässan:








Dagens må-bra-ord: Pralin

Och för att sammanfatta detta inlägg har jag endast ett litet tillägg:

GOTT GOTTI GOTT GOTT!
muaha!


RSS 2.0