London - Granit - Galna planer i skogen

Yes! Nu är vår tripp till London äntligen bokad och det känns riktigt trevligt och trots att priset kunde varit lite snällare mot min magra plånbok, så ser jag fram emot att spendera mer där borta! Galet att två nätter kan bli som en vecka på Mallis, moha.

Igår var jag och Lii på ett litet uppdrag på Granit. DET var riktigt trevligt tyckte jag och jag fick köpt mig en julig liten belysning. Dessutom köpte jag mysig glögg (den hette till och med det), kanelstänger och julgranskulor. MYS på det.

Det kommer bli ett sjukt dygn i skogen nästa lördag, jag känner det i magen. Haha, galet!! Kläder, termos och ett riktigt gott humör = garanterad urart.

Nåja, den som lever får se...

Jag tror att jag är lite kär i dig

image50

Du och Jag

image51

Yrkesskada

Då har lilla jag haft körlektioner, klippt av det mesta av mitt hår och äntligen fått en vardag där det händer något. 

Att köra med körskolan var inte alls så farligt som jag hade befarat, faktum är att det inte var farligt alls. Nej, givande är rätta ordet. Skönt att det flyter på nu. 

Igår gjorde jag ett besök hos frisören också. Hon klippte av en massa hår från mitt lilla huvud och gav mig något man kan kalla en frisyr. Trevligt, det har jag inte haft på länge. I början var jag lite nervös över att jag skulle gå omkring och sakna längden på håret, men nu känns det nästan som om hon kunde tagit lite till. Skönt.

Ja, nu har jag äntligen fått det där jag längtade efter så mycket. Fast jobb, saker att göra och ledig tid. Dock måste jag beklaga mig över en sak. Jag förstår inte dig Sara, hur har din ekonomi överlevt Pärlgrossisten så länge? Nu när jag jobbat där någon vecka och har koll på sortimentet så har jag gått och blivit alldeles hispig. Ivrig över allt jag vill köpa och om nätterna drömmer jag om pärlor och idéer om smycken. Haha, antar att man kan kalla det en yrkesskada, vad tror du Sara? =) 

En annan underlig grej som jag håller på med, är att renovera lite på mitt rum. Det är ju kanske inte så underligt tycker ni (framförallt ni som sett mitt rum), men grejen är liksom den att jag börjar med lite saker då och då och avslutar ingenting:

- Jag tror att jag har pratat om att köpa färg ända sedan September förra året.

- I början av våren någon gång så skulle jag ta reda på om det gick att flytta mina garderober. Mycket riktigt hittade jag massa skruvar inuti som jag tog bort och fick bekräftat att min möbleringsidé höll.

-I somras tömde jag mitt skrivbord på saker, vilka nu är nedtryckta i små påsar i hela rummet, eftersom min tanke är att sälja skrivbordet

- Idag, tre månader senare har jag äntligen fotograferat skrivbordet, nu återstår att se hur lång tid det tar innan jag lägger in en annons på blocket.

Jepp jepp, ska bli spännande att se när rummet står klart. Antagligen lagom till jag flyttar ut. =)


Bottennapp i bakning - Partaj - Promenad och Matlagningskurs med Mamma

Det har varit ett par trevliga dagar.
 
I torsdags hade jag planerat in att jag skulle ta mig an att baka bullar och kakor. Ett trevligt intiativ tycker jag och dagen började bra med en cykeltur till affären där jag skulle inhandla mina kära små ingridienser. Det kändes vuxet att strosa omkring där inne på Konsum och leta efter bakpulver och jäst och sånt därnt som är bra att ha när man bakar. När jag kom ut till min cykel märkte jag dock ganska snabbt att hemfärden skulle bli knepigare än resan dit. Min söta lilla COOP-påse var nämligen på tok för stor för att få plats i min på tok för lilla cykelkorg. Nåja, jag löste det ganska snabbt genom att hälla ut innehållet och sätta lite mjölpaket och annat på pakethålllaren. Efter en, vad jag tror var en smärtsam resa för de stackars äggen längst ner i korgen, kunde jag sedan börja min bakardag. Ni kan tro att jag verkligen ansträngde mig och jag hade hade till och med bränt en cd-skiva enbart för detta tillfälle, men ack var det tillräckligt? Svar nix. Mina skapelser resulterade i superäckliga frukostbullar med en otroligt torr konsistens och en kaka kallad Kärleksmums som mest bestod av klibbig smet inuti, eftersom den envisades med att inte vilja stelna i ugnen. Men i ytterkanten kunde man till och med äta av den och där var det minsann en riktig höjdare till kaka. Efter mina desperata försök tröttnade jag och lämnade berget av disk i köket och satte upp på min cykel igen för att denna gång fly till gymmet och få ut lite... hm..aggressioner? =)

Jag väljer att inte lägga upp en bild på mina inte så iögonfallande frallor eftersom det vore som att bädda upp för en oönskad, sarkastisk kommentar. =)



Igår jobbade jag först hela dagen lång, sedan bar det av till en mycket liten, liten by(?) utan för Tygelsjö. Haha, att det ligger utanför Tygelsjö säger ju en del. Byakrogen var ett förvånansvärt livat och kul ställe och i väntan på Pära spenderade jag och CarroKula lite tid tillsammans. Haha, det dröjde inte länge innan Moneybrother och hans vän dök upp intill oss. Jag och min vän Kula hade mycket trevligt och om någon undrar något om några batterier så är CarroKula oskyldig, haha.

Tralala...

Med tanke på att jag inte lade huvudet på kudden förrän 05.10 i morse sov jag bort större delen av dagen idag. Jag och min kära mamma var dock ute på en promenix när jag ätit frukost strax efter 15 idag. Jag planerade att visa mamma var mina kära hästvänner, som jag träffade på för ett par dagar sedan, höll hus. Vad nördigt det lät med hästvänner, haha. Vad som var ännu nördigare var däremot att jag och mamma hade med oss morötter till mina hästvänner. hahah. 

Till min besvikelse var där inga hästar i hagen när jag och mamma kom där i våra fina gummistövlar, med morötter i högsta hugg. Antingen hade de på känn att jag skulle komma och hade sprungit och gömt sig i sitt röda hus =( eller så var det enligt mammas teori, att de var och arbetade på Jägers, det vill säga, sprang ihop pengar till massa tramsiga snubbar som satsat pengar på dem.


Nåja det var skönt med frisk luft och när vi kom hem lagade jag och mamma mat tillsammans. Jag kände kanske att jag behövde en liten kurs efter bakkaoset i torsdags, haha. Hur som helst, det blev fantastiskt gott och nu sitter jag här alldeles ihopkurad, mätt och belåten och bara gottar mig åt dagarnas händelser.  =)


image46

image47

image48



Ha det mys!

Körkortshysteri

Har bokat in massa körlektioner och teoriprov idag, vilket känns riktigt stort. Det här med att ta körkort har ju varit en ganska åsidosatt nödvändighet för mig. Undrar hur många bekanta som har frågat mig när jag ska ordna mig ett körkort och man kan fråga sig hur många gånger jag svarat något i stil med:
"Till våren har jag planerat att ta det"
"Innan studenten i alla fall"
"Så snart skolan är slut och jag har mer fritid"
"Förhoppningsvis nu i sommar"

När varje deadline har kommit så har jag dock varit snabb med att hitta en undanflykt och bortförklaring för mig själv. "Nee, men jag har ju haft så mycket att göra." Pyttsan!
Nu har jag i alla fall ingen utväg för körkortet är betalt och klart så det är bara att se glad ut och hoppas på att trafikgudarna är snälla mot mig. Fångad i min egen fälla moaha. Det känns lite läskigt fast det är klart, när någon frågar mig nu är jag väldigt snabb med att tala om att jag kommer vara körkortsinnehavare innan jul, om allt går som det ska. Känns extremt skönt att säga det med gott samvete, utan att innerst inne veta om att det inte alls kommer att bli så. fniss

Det var stort nog att besöka körskolan och boka lektioner, men att jag skulle sätta mig och göra internettester senare på dagen var väl nästan för mycket begärt. Men tro det eller ej, jag har tillbringat kvällen till körkortsteoristudier. Haha, resultatet är dock inget som skulle imponera på min körlärare, men tack och lov så ringde en efterlängtad filur och räddade mig.

    

Martina Larsson, käre vän. Så fruktansvärt kul att höra din röst. Ser fram emot en dejt imorgon.

Och Andy, hoppas man får en skymt av dig också innan du beger dig till andra sidan jordklotet!


tjing!

En bit på vägen

Idag är det Söndag. Tänk. För en tid sedan var söndag en sådan dag man ville hoppa över. Hela dagen gick ut på att kämpa mot sin fiende, försöka ta ett hjärngrepp om den och slutligen bekämpa.  När jag tänker på det känns det så långt ifrån men samtidigt kan jag ändå känna klumpen i magen. Huh, jag är glad att söndagsångest är över. Det är åtminstone trivsamt att den sortens magomtumlare har kapitulerat. Nej gud, stress och press i form av skola är det skönt att slippa för ett tag. Jag börjar förstå innebörden av sabbatsår nu. Tankarna klarnar verkligen allt mer och där i slutet av tunneln, någonstans när året går mot sitt slut, hoppas jag att jag funnit ett spår att sätta mina fötter på. Känna av marken och förhoppningsvis börja vandra på den stig som ska leda mig till mitt mål.

Imorgon börjar jag på min nya arbetsplats. Det känns riktigt skönt att äntligen veta vad som händer nästa dag och inte bara gå och lägga sig i vetskap om att morgondagen ska bli lika trist och grå som dagen förut. Det har minsann varit så ett tag och jag har verkligen lärt känna ordet seg. Nu ska jag försöka att stå på mig, inte låta segheten ta över min kropp igen. Jag känner att jag sannerligen är en bra bit på vägen med både halvtidsjobb, körskola och gymkort. hurra!


              


Sen finns det klart annat som inte alltid är en dans på röda rosor...




Må väl mina vänner.

Höst

Igår var jag ute och kände på hösten, tog en lång promenad och det var faktiskt riktigt härligt. Vanligtvis ogillar jag promenader men har man inget bättre för sig så kan de vara ganska trevliga. Om inget annat så är det skönt att rensa hjärnkontoret lite.

Dessutom träffade jag två trevliga hästar som verkade ha ganska tråkigt. Trots att deras hage var full av gräs, tackade de och tog emot det gräs jag erbjöd dem ur min hand. Märkligt, men de ville väl antagligen bara ha lite sällskap, liksom jag. Jag var iaf nöjd att jag lyckades få de från andra sidan hagen till den där jag stod. De hade fått varsin ny höstjacka och det slog mig att jag nog borde köpa mig en sådan också. Det börjar bli riktigt kyligt ute. 

                               

RSS 2.0