är det bara jag som är med om det här ofta?

Satt nyss på bussen på väg hem från jobb och då kom det på en kille som jag tyckte verka bekant. Han var sjuukt lik en person som gick på min skola i gymnasiet och jag blev tvungen att titta en extra gång för att vara säker på att det inte var han. När jag sedan tittar åt ett annat håll, ut genom fönstret och låter tankarna gå på annat håll, VEM tror ni är ute och promenerar med hunden utanför det fönster jag sitter vid precis i den sekunden? Jo, den person jag trodde den andre snubben var lik. En person som jag egentligen inte känner och som jag inte sett sedan gymnasietiden. Sånt här är så märkligt tycker jag! Och det händer väldigt ofta!

Jaja.

Make som noice!

Emelie Andersson har nya högtalare och det är GRYYYYMT ljud!!

Ur dessa strömmar ljust nu denna låt:

AAAAAH! Extas på den!



Dagens må-bra: Den här låten!

Nu ska jag göra våfflor. Det är trots allt bara våffeldagen en gång om året!

Emelie 22, dubbel tvåa.

Då var det första dagen på mitt nya år. En dag närmare 23 och åtta år kvar till 30.
Dags att börja pensionspara och tänka på vad man ska köpa till barnbarnen i julklapp snart.

Nej seriöst.
Vad händer med all denna jäkla hets?
Är det bara jag som tycker att samhället i vår del av världen har målat upp en väldigt märklig bild av vad livet innebär?

Gå ut skolan med svinbra betyg, hitta något(?) snabbt som fan som du brinner för (du bör gärna ha listat ut något med hjälp av dina föräldrar sedan dagisålder) och satsa sedan järnet på det och lev för det hela livet. När du skaffat dig en "karriär" ska du se till att hitta en drömpartner (eller bara hitta någon, man kan ändå skilja sig sen) att få barn med och sen ska ni leva lyckliga hela livet med ett 8-5 jobb där du önskar att dagarna kunde gå lite fortare så att helgen kommer. Det är nämligen på helgen som du lever och dessa två dagar ska det hinnas med allt sånt som man inte hinner med på vardagarna; träffa vänner, kela med familjen, gå ut i naturen, njuta av livet mm. Samtidigt som du önskar att dagarna ska gå fortare i veckan frågar du dig varje dag var all tid tar vägen och varför allting går så fort.


Vi hade en liten diskussion om det här på jobbet idag och jag inspireras verkligen av de som ger järnet och satsar på en dröm. Men det är en allt för stor hets kring alla de som faktiskt inte har en sådan där inneboende känsla och ambition till att bli vår nästa statsminiser eller liknande. Det är väldigt konstigt om man inte har något man satsar hela sitt hjärta på efter studenten. Eller?

Vad hände med Carpe Diem?

Jag erkänner att jag överdriver, för visst drömmer jag också om att ha en familj, utbildning och stabil ekonomi. Men är det inte dags att man börjar tänka lite annorlunda?

OM jag får glädjen att leva tills jag är mogen nog att skaffa familj så är det ju underbart.
OM jag har lyckan att leva tills jag blir pensionär är det riktigt bra jobbat!
OM jag får den fina möjligheten att bo i ett trevligt hus är det ju en fantastisk dröm som går i uppfyllelse.
OM det blir vackert väder i sommar är det väldigt trevligt.
OM jag vaknar till en ny dag imorgon lovar jag att vakna med ett leende!

Inte NÄR... OM, OM, OM!

tralalalaa!!

Såklart ska man planera saker och ting.
Eller?
Vem har bestämt det?
Egentligen?

Nääe nu säger jag som en skön hippie jag träffade på en underbart vacker ö i Asien för ett år sedan:
"Catch the day and forget about tomorrow"

Dagens må-bra: Att jag har fått leva och varit frisk till jag fyllde 22 och att jag har gåvan att kunna se och lukta på de fina blommorna jag fick igår. Tack för att jag kan det.



God natt!


tårtjogging

Idag har jag myntat ett nytt begrepp.

När jag kom hem från jobb (det var LJUST idag när jag slutade kl 18, underbart) så kom jag på att jag behövde en tårta till jobbet imorgon. Jag kom också på att jag egentligen behövde träna. ETT plus ETT blir som bekant två så jag tog på mig joggingskorna och drog till affären. Jag köpte mig en tårta och sen sprang jag en omväg hem. Jesus haha! Där sprang jag och flåsade och kände mig som årets gottegris på språng med en frusen tårta i näven som skakade omrking i förpackningen. Hahaha moot Tv-soffan.

Måste ha sett helt sjukt ut när jag snubblade in alldeles svettig på Konsum med träniningsoutfit och stod och dreglade vid tårtdisken.

MEN. Det var ändå sjukt peppande på något vis när jag sprang där och kände hur det frestade att stanna till och vila när andnöden var nära och allting kändes tungt. Då fanns ändå tårtan där och tittade på mig. Jag tittade tillbaka och sen tänkte jag" AAh du ska fasen inte få vinna över mig. Inte en chans att jag tänker stanna. HA" Sen lade jag in en högre växel och sprang hem.



Dagens må-bra: Tårta

 


Don't stop me now!

Min bästa investering på länge gjorde jag för några månader sedan. Den här blå godingen nedan följde med mig hem och flyttade in på golvet tillsammans med min yogamatta. De visade sig bli en perfekt combo och jag är sjukt glad att jag köpte den. Jag har alltid älskat att träna och den biten men när man jobbar sent vissa dagar och när man har långt att ta sig till närmsta gym (som man dessutom får betala multum för att träna på) så kändes det här som ett riktigt bra alternativ.



Det absolut allra bästa med att träna på egen hand är att man får spela vilken underbar musik man vill, vilket gör att man kan bli laddad till max. Jag är helt säker på att jag inte är ensam om att ha frestats att sjunga med på ett träningspass i grupp, när det kommit en extra bra låt. Man har dock alltid hindrat sig själv från detta på grund av jantelagen eller något annan tramsig oskriven regel som lärt en att detta är pinsamt. NU mina vänner, kan man sjunga, skrika, röra sig och grimasera hur man vill och det är UNDERBART.

Lägg inte era pengar på ett fjantigt gymkort!
Nej Nej Nej!
Köp en balansboll, höj volymen och bara köör!

Dagens må-bra:
Nej till dyra gymkort och ja till att bli fit och släppa loss på egen hand till låtar som den här!


 

Don't stop me now.
I'm having such a good time.
I'M HAVING A BALL!

Get it...I'm having a BALL!! haha!

Lyssna fram till 02.18 ungefär, där blir man riiiktigt taggad!
AAAH! Blir inte bättre än så!


En lite parantes också innan duchen kallar: Idag svängde jag in och fikade med min farfar efter jobbet. När vi skulle diska så noterade jag att hans diskmedel såg lite "rinnigt" ut. Undrade om han hade spätt det med vatten men det hade han inte. Så jag bad att få kika på flaskan och då drog han fram sin diskmedelsflaska som visade sig vara en Ajax-allrengöring till att torka golven med. sötaste farfar!

God Afton!

Ledig dag!

Sovit länge: Check!

Tränat: Check!

Shoppat: Check!

Haft en fantastiskt trevlig afton med en trevlig Lii på restaurang
med både ryggbiff, vin, kaffe och tiramisu: Check!


Dagens må-bra: Vardagslyx i all ära!


söndagschill


HOPPZAN! tack för igår tjejer.
Kvällen talar än en gång för att en tjejmiddag är till för just tjejer och igår var nog ett bra bevis på att det är säkrast om det får fortlöpa på det viset.

Sitter här o käkar kycklingvingar till frukost.
"Aa där kom det, där kom brosket."
Har hört att det är bra att äta det.

Idag blir det inte mycket gjort.

Elin, har jag fel för mig eller åt jag upp en av era tulpaner igår? förlåt isf.

Dagens må-bra: 5 flaskor rött

Skepp o hoj!


Det är dags för...



Den-femte-veckodagen-mys!

Har nyss krängt "lite" av min nybakade kaka, sett film och nu jobbar jag på min godispåse.
Kompenserar med en Loka i drickväg. Nyttigare så!

Imorgon blir det ELIN-tid. Det gillar jag. Elin och ett (nej antagligen många flera) glas rött. Åh vad bra! 

Nääe, nu har jag kommit till det där stadiet då hetsätandet stannar vid och man sväljer sin sista chokladbit för kvällen. Det blir en tyst liten sekund och man börjar känna efter lite smått när magen försöker välkomna allt som just skickats ner. "Oh fy Farao", tänker man och lovar att det här var sista gången man åt så mycket skit på en och samma gång. "Jag ska aldrig kränga så här igen", hör man sitt samvete sitta och viska på högra axeln samtidigt som man slickar rent sina kladdiga fingrar.

Någon mer än jag som redan börjat ladda inför bikinisäsongen?
Menar det.

Dagens må-bra: Att man har ett samvete till som sitter på den vänstra axeln och säger att det faktiskt är OK att njuta av livets goda en dag som denna.

"Tack för maten den var god, under bordet stod en ko."
Tjingeling


DEN är definitivt på G nu.

SOLEN har idag visat sin fina skepnad och detta har lett till att mitt vår-jubel i magen vaknat till liv.
Hurra!

Det är Mars månad!
De första solglajjerna är skymtade på stan!
En och annan blygsam uteservering står uppdukad!
OCH jag är extremt nära ett våååååårskrik! 

Och hur märker jag då av mitt lilla vår-jubel i magen? Jo. För det första så har jag sjukt svårt för att sitta stilla (jag stod till och med upp och förtärde min Orvars-Korvar-lunch i fikarummet idag). För det andra så är jag sådär FÖR jävla trevlig på jobbet. HAHA ni vet sådär äckligt trevlig! För varje kund idag, har jag talat om att det snart är vår och att nu är det inte långt kvar till vackert väder. Herregud människa. Snön har inte tinat helt än. 

Nä, så nu lugnar vi ner oss.  


Prognos för födelsedagsfirande då:
-Martina med karl i skidbacke
-Vässe-Frida med karl i Vässe
-Martin med fler i Linkan Pinkan
-Brorsan i Cypern på nåt fjantigt träningsläger
-Lina i Regnskogen 
-Hon hit och han dit.

Aaaja man är ju ändå forever 21 sägs det så ändå inget o fira!

God middag!

ps. i måndags var jag på ölprovning. hähä!


Dagens må-bra: Att vara FÖR jävla trevlig.

RSS 2.0