Mopedutflykt på Langkawi

image221

Vänstertrafik är inte alltid det lättaste.
Martin lägger sig till höger efter en vänstersväng och när vi ser massa bilar komma mot oss får vi nästintill kasta oss av vägen och försöka få ner pulsen och låta hjärtat krypa tillbaka ner för halsgropen. haha!


Jag visste inte att det var så underbart att åka moped och detta var en fantastisk dag med otroligt många intryck och fina minnen. En apa försökte stjäla vår moped (eller åtminstone mat haha). Martin gjorde av med vår mopednyckel redan vid första stoppet och med hjälp av vår rumsnyckel fick jag lirka upp låset och hittade den i förvaringsfacket. Vi matade apor, badade i vattenfall (se foto i tidigare inlägg) och vi fick se fantastiska vyer i ett helt underbart landskap. Jag lekte superhjälte och vi sjöng sånger tillsammans när vi rullade fram på Langkawis vägar i solstrålar som bara visar sig på den sidan av jordklotet. Dagen avslutades med att vi på vägen hem stannade till vid en vacker strand och fick vara med om en underbart fin solnedgång!
Kan livet bli bättre en dag som denna?

Wonderful Waterfall





Langkawi - Malaysia


Pyssel

Äntligen börjar jag trivas på mitt rum! Bara lite finslip kvar. Måla bordet och stolarna, fixa lite annat mojs och måla något trevligt på väggarna. Slänga upp lite tavlor här och var och göra en liten makeover på min kära spegel!





image242


HA! Ändå helt så lagom att renovera sitt rum så här strax innan det börjar bli dags att flytta hemifrån!


You are my sunshine

header

Solnedgång på Langkawi i Malaysia.

Always CocaCola


    


image239


Dessa utsökta bilder knep Martin när vi var på Langkawi i Malaysia. En apa stal vår läsk och han ser minst sagt ut att njuta när han slickar i sig CocaCola! =) 


Malaysia - Kuala Lumpur

Så sitter vi där på ett plan från trygga Koh Chang till ett främmat land! Martin och jag ser på varandra på flygplanet som ska ta oss till Malaysia.
"Vad fan håller vi på med egentligen? Haha!"
"Vet du något om Malaysia?"
"Nix"
"Haha, inte jag heller, jag vet inte ens var det ligger på kartan!! hahaha"

Haha, vi inser att vi sitter på ett plan mot ett land som vi inte har den blekaste aning om. Valuta? Vad har de för valuta Martin? Var ligger Malaysia på kartan? Haha. Vi har INGEN aning om var vi är på väg och vi har inte ens en liten karta att orientera oss med. MEN vi är lugna som vanligt  och efter en flygresa genom ett helt galet åskväder klarar vi nog av detta också. =) Bara vi hittar till vandrarhemmet som vi ska bo på så löser det sig nog!!! Väl framme på flygplatsen ser vi på klockan att de visst har lite annorlunda tid i det här landet! Ställ om klockan raring!

             
Haha det var allt bra roligt och jag satt och skrattade mig igenom hela bussresan in till staden medan Martin för en gångs skull var den som oroade sig. =) 

....................................................................................

I Malaysias huvudstad bjöds det på skyskrapor, araber, SHOPPING, extremt äcklig mat och kackerlackor. Martin gick till en frisörsalong och fick håret PLATTAT (utan önskemål) vilket resulterade i att jag fick lämna salongen då jag höll på att kissa på mig av skratt. haha! Vi åkte på utflykt med en liten båt och såg på eldflugor som flög omkring som julgransbelysningar ute i de mörka träden i natten. =) Vi var med om världens REGNoväder och kunde tyvärr inte ge oss ut i ett regnskogsreservat på grund av detta! Vi klättrade upp 220 trappsteg för att beskåda Batu Caves, en helig grotta inom hinduismen. Vi shoppade på de mest sjuka shoppingcentrum jag besökt (då hade vi ännu inte varit i Bangkoks största).





Så här förtjust blev jag i denna stad!

image201

Petronas Twin Towers

image202

Petronas Twin Towers

image203

Lite utsikt!

image204

Var tog lockarna vägen? hahaha

image205

Trevlig utsikt från en av affärerna i ett av de gigantiska shoppingcentrumen!

image206

Tröötta!

image207

Petronas Twin Towers

image208

Shoppa, någon?! Ett tips, bli inte av med varann här!

image209

Trött på att shoppa? Ta en tur på TIVOLIT mitt uppe i shoppingcentrat!

image210

Hem ljuva hem?? haha! Vad gör man inte för 40:- var natten!

image211

Batu Caves




Sköna maj!

Hejsan kära vänner!

Det har varit ett par riktigt underbart trevliga dagar. Ni vet sådana dagar som gör så att man drar på smilbanden och blir sådär härligt upprymd inombords. Det känns som om man går hand i hand med livet och att man går omkring och bär på ett enormt energifyrverkeri som bara väntar på att få släppas lös. Jag vet ingen som kan beskriva denna känsla bättre än vår vän Astrid Lindgren. För ett vårskrik är precis vad man behöver dagar som dessa!

Tack för fina stunder!

RSS 2.0